Wat de boer niet kent... Verandering door kennis
Als je de IT infrastructuur beter passend voor de business wil maken, dan moet je blijvend vernieuwen en innoveren. Hiervoor is het essentieel om over de juiste kennis te beschikken. Want wat de boer niet kent, dat eet ‘ie niet.
Veel organisaties hebben moeite met het blijvend verbeteren van hun IT infrastructuur, wat er toe leidt dat deze de business niet volledig ondersteund.
Door Remco Nijkamp (Infralead)
Deze moeizame veranderingen komen doordat organisaties bestaan uit mensen. En sommige mensen willen liever niet dat zaken veranderen. Dit is uiteraard geen nieuw fenomeen en komt zeker niet alleen in de IT voor. We zien op allerlei gebieden progressieve en conservatieve krachten en dat is prima, dat bewaakt de juiste balans.
Voor het innoveren van de IT infrastructuur kan het echter problematisch zijn als mensen uit de IT organisatie de hakken in het zand zetten en vernieuwing tegengaan.
Waar komt deze weerstand precies vandaan?
Er zijn vele oorzaken te vinden voor weerstand tegen verandering, maar vanuit mijn perspectief is de oorzaak vaak een gebrek aan kennis. Ik zie dit vaak in trajecten waar ik, vanuit mijn organisatie Infralead, in samenspraak met IT en de business probeer de IT infrastructuur te ontwikkelen en innoveren.
Wanneer bijvoorbeeld een beheerder om moet schakelen van het ene naar het andere systeem, dan voelen velen zich daar niet zeker bij. Recente voorbeelden zijn wijzigingen van ‘Oldskool’ SAN naar hyperconverged oplossingen, van VMWare ESX naar Hyper-V en natuurlijk de overgang naar Windows 10.
Er zijn natuurlijk beheerders die de veranderingen toejuichen of er zelfs de motor achter zijn, maar gemiddeld zet zo’n 20% van de IT medewerkers de hakken in het zand.
Dit probleem is vaak op te lossen door de juiste kennis over te dragen.
Als je als beheerder (of als mens) niet goed weet waar je naartoe verandert, dan is dat spannend. De meesten van ons springen liever niet blind in een zwart gat.
Wil je er dus voor zorgen dat de gehele IT afdeling achter de innovatie gaat staan en er proactief aan meewerkt, zorg er dan voor dat iedereen weet waar naartoe bewogen wordt.
Als de storage-beheerder na een Nutanix hyperconverged training snapt waarom de overstap gemaakt wordt en de voordelen ziet, dan is de transitie een stuk eenvoudiger te realiseren.
Vanuit Infralead geven we diverse trainingen en micro-sessies voor TSTC. Zowel op het gebied van techniek, zoals bijvoorbeeld over de eigenschappen van hyperconverged en software defined storage, als op het gebied van veranderingsmanagement.
Zie voor de standaardtrainingen deze link en neem voor maatwerk of vragen contact op met een accountmanager bij TSTC.
8 jaren geleden